Iako interes postoji
116

Tupacov BMW još uvijek čeka kupca koji će izdvojiti 1,75 miliona dolara

D. B.
BMW Serija 7 iz 1996. godine, koji je pripadao preminulom američkom reperu Tupacu Shakuru, još uvijek nije pronašao novog vlasnika, a razlog je očigledno visoka cijena.

Riječ je o modelu 750iL koji se našao u prodaji putem Celebrity Carsa u Las Vegasu po cijeni od 1,75 miliona dolara, ali nije prodan ni nakon nekoliko godina.

Generalni menadžer Celebrity Carsa, Ryan Hamilton, je za ABC 13 KTNV Las Vegas rekao da je interes za automobilom povećen u proteklih nekoliko sedmica nakon što je policija pretražila dom muškarca iz Nevade, koji je povezan s Tupacovim ubistvom. Policija je pretražila doma Duanea Keffe D Davisa, ujaka Orlanda Andersona koji je bio Shakurov rival i koji se dugo sumnjičio za ubistvo.

Ovaj BMW je značajan zbog činjenice da je Shakur teško ranjen upravo u ovom automobilu, nakon čega je preminuo u bolnici nekoliko dana kasnije. Automobil je popravljen te je preprodavan nekoliko puta, a veću pažnju je privukao 2017. godine kada je ponuđen po cijeni od 1,5 miliona dolara.

Celebrity Cars je pokušao prodati automobil u TV seriji "Pawn Stars" 2018. godine, no dogovor nije postignut. Evidentno, kolekcionari i entuzijasti nisu spremni izdvojiti toliku sumu za automobil, posebno zbog činjenice da su zamijenjeni originalni paneli automobila, tako da se automobil gotovo smatra običnim modelom 750iL iz 1996. godine.

Inače, automobil pokreće 5,4-litarski V12 motor uparen s petostepenim automatskim mjenjačem, a prešao je oko 195.000 kilometara.

Da li će Tupacov BMW ikada biti prodan, pokazat će vrijeme.

Vezani članci