Prvi korak
7

TechArt nudi malo drugačiji Porsche Taycan

E. L.
U njemačkoj tuning kompaniji TechArt vlasnicima prvog električnog Porschea za sada nude samo kozmetičke dodatke.

Nije tajna da u poznatoj njemačkoj tuning kompaniji TechArt uveliko pripremaju opcije s kojima će prvi Porscheov elektropokretan model biti još snažniji. Do tada, u Leonbergu su već pripremili nekolicinu komponenti za vlasnike Taycana koji žele nešto drugačiji automobil.

Posmatrano iznutra prema vani, sjedišta Taycana obložena su novom kombinacijom kože i alkantare, Redizajniran je i multifunkcionalni upravljač, a za odličan kontrast u tamnoj kabini brine nekolicina zelenih detalja. Samo jedna od opcija, jer će kupci moći da biraju boju koju žele na sjedištima i svim ostalim oblogama u kabini.

U TechArtu ističu da će s novim karbonskim karoserijskim komponentama koje će uskoro biti u ponudi dodatno poboljšati aerodinamiku automobila, a za Porscheovu električnu sportsku limuzinu već nude nove ultralagane 22-inčne aluminijske felge Formula VI. U ponudi je i mnogo boja karoserije koja na kraju priče može biti i dvobojna.

Podsjećanja radi, Taycanovi elektromotori u najslabijoj verziji nude 408, a u najsnažnijoj (Turbo S) 761 KS. Koliko će "konja" imati TechArt opcije, saznat ćemo kad u Leonbergu naprave drugi korak.