Počela "Urusmanija"
1

Startech ima rješenje za kupce kojima standardna Bentayga nije dovoljno dobra

Klix.ba
U njemačkoj tuning kompaniji Startech, koja radi pod okriljem tuning "institucije“ Brabus, pripremili su sveobuhvatan tuning za skupi britanski SUV Bentley Bentayga s kojim stiže i dodatnih stotinjak konjskih snaga.

U Startechu su se u junu prošle godine po prvi put pozabavili Bentlijevim premijernim ulaskom u svijet SUV-ova, a u svom drugom pokušaju iz njemačke filijale Brabusa stigla je temeljito dorađena Bentayga koju pokreće pojačan 6-litarski W12 biturbo motor, a među posljednjim je tuning kreacijama u lavini supersnažnih SUV-ova koju je pokrenuo Lamborghinijev Urus.

Za komplet karoserijskih komponenti koji sadrži proširene blatobrane, proširene pragove i redizajnirane karbonske odbojnike, zaključno s redizajniranim kućištima LED svjetala treba izdvojiti oko 14.000 eura. Dnevna LED svjetla u ovom slučaju mogu biti i na početku krova. Posao oko izgleda karoserije zaključen je s novim kompletom 23-inčnih aluminijskih felgi na kojima su Continental gume dimenzija 295/35 ZR 23 koje se bezbolno nose s brzinama iznad 300 km/h.

Oko izbora boja i materijala za oblaganje unutrašnjosti u Startechu vole reći da je bezgraničan, a kupcima će rado prezentirati optimalne kombinacije.

I dok standardni 6-litarski W12 biturbo motor razvija 608 KS i 900 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno da Bentayga (čija masa iznosi 2.440 kilograma) od 0 do 100 km/h stiže nakon četiri sekunde, Startech je u motor "ugurao“ još 102 KS i 170 Nm obrtnog momenta. Za 1.070 Nm pri samo 1.350 obr/min potrebno je izdvojiti 18.900 eura. Informacije o novim performansama nisu objavljene.