Izgled i performanse
136

Spofecov Rolls-Royce Ghost je elegantan i snažan

D. B.
Danas postoje različiti tuneri od kojih neki znaju često pretjerati u svojim kreacijama, a jedan od njih je svakako Mansory, čiji "masakr" nad Rolls-Royce Ghostom niko ne želi ponovo vidjeti. Ipak, Spofec je uradio znatno bolji posao s ovim modelom.

Spofec je dio Novitec Grupe i specijaliziran je za Rolls-Royce, a prethodno je modificirao modele Wraith i Cullinan. Ovog puta je pažnju posvetio modelu Ghost i poklonio mu novi izgled.

Karbonska vlaka su temelj novog aerodinamičnog paketa koji uključuje novu prednju masku s opcionim LED pozicijama, novi prednji branik s ventilacijskim otvorima iza lukova točkova, nove pragove, novi lip spojler te stražnji branik.

Kao i obično, preobražaj nije kompletan bez spuštanja automobila i novih felgi. Ghost je stoga dobio 22-inčne kovane Vossen felge Spofec SP2, a CAN-Tronic modul ovjesa je specijalno kalibriran.

Spofec u unutrašnjosti nudi mnoštvo "ekskluzivnih poboljšanja" prema individualnim željama svakog vlasnika. Dodavanjem plug-and-play N-Tronic modula ECU jedinici, snaga 6,75-litarskog twin-turbo V12 motora je povećana sa 563 na 676 KS, a obrtni moment sa 849 na 957 Nm.

Ghost sada ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 4,5 sekundi, ali je maksimalna brzina i dalje ograničena na 250 km/h.