Odgovor na zov divljine
21

Rusi pripremili Land Cruiser koji je još sposobniji za suočavanje s bespućima

E. L.
Iza dorada koje Toyotin aktuelni Land Cruiser čine još sposobnijim u situacijama daleko od asfalta stoji ruska kompanija Arctic Truck.

U ruskoj kompaniji Arctic Truck pripremili su paket dorada za aktuelni Land Cruiser (Serija 300) s kojim će Toyotin luksuzno opremljen terenac biti još sposobniji u različitim off-road (ne)prilikama.

Arctic Track je Land Cruiser opremio novim kompletom 17-inčnih ojačanih felgi na kojima su terenske gume s naglašeno visokim profilom. Zbog traga točkova koji je povećan za 32 centimetra, blatobrani su morali biti adekvatno prošireni. S novim elementima ovjesa (i spomenutom visinom guma) razmak između podnice i tla povećan je na 270 milimetara, što je pozitivno utjecalo na vrijednosti prilaznog i odlaznog ugla.

U opcionoj opremi je električno vitlo i usisnik zraka za motor koji je prilagođen prolasku kroz duboku vodu. Promjena ispod prednjeg poklopca nema, pa kupci mogu računati na LC koji pokreće benzinski 3,5-litarski biturbo V6 motor (415 KS i 650 Nm) ili dizelski 3,3-litarski biturbo V6 motor (309 KS i 700 Nm). Za prijenos snage na obje osovine u oba slučaja zadužen je 10-stepeni automatski mjenjač.