Lovac na Hondu
6

RaceChip pripremio Hyundai i30N za lov na Civic Type R

Klix.ba
U njemačkoj tuning kompaniji RaceChip smatraju da premijerni produkt Hyundaijevog N odjela zaslužuje više snage i još bolje performanse pa su pripremili i30N GTS Black.

Hyundai i30N GTS Black i dalje pokreće dvolitarski četverocilindarski turbobenzinski motor s direktnim ubrizgavanjem goriva, ali umjesto standardnih 275 KS i 378 Nm najvećeg obrtnog momenta (u kombinaciji s paketom Performance) RaceChip je pripremio opciju s 320 KS i čak 525 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Spomenuti brojevi rezultat su rekalibriranja centralne upravljačke jedinice i modificiranog izduvnog sistema s kojim stiže i adekvatna zvučna kulisa, a u RaceChipu kažu da nova vrijednost najvećeg obrtnog momenta (samo 15 Nm manje od momenta kojim raspolaže V8 motor u Ferrariju 458 Speciale) i30N GTS Black pretvara u pravi trkaći automobil.

Pored standardne ograničene blokade diferencijala, vozaču Hyundaija i30 N koji je spreman za lov na Hondin Civic Type R pomoći će snižen i modificiran ovjes (Eibach) i ultralagane aluminijske felge (OZ Racing) na kojima su gume Michelin Pilot Sport. Za prijenos snage na prednju osovinu i dalje brine ručni 6-stepeni mjenjač.