Tuning
304

Pogledajte kako izgleda Brabusova "kutija snova"

Klix.ba
Iza naziva Brabus 800 iBusiness krije se "terenac svih terenaca", Mercedes-Benz G65 AMG, koji će premijerno biti predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi.

Automobil je opremljen setom veoma agresivnih karbonskih karoserijskih dodataka, među kojima se posebno ističu naglašeno prošireni blatobrani, usisnik zraka na poklopcu motora i nova maska hladnjaka. Tu su i zatamnjena kućišta prednjih svjetala.

Kompletan paket postavljen je na velikim 23-inčnim ojačanim felgama. Dorade u unutrašnjosti uključuju vrhunsku kožu kombinovanu sa alkantarom, osvijetljene pragove, aluminijske papučice i zasebna zadnja sjedišta, što je bio preduslov da se centralna konzola u ovom slučaju proteže cijelom dužinom putničkog prostora.

Iza naziva iBusiness krije se asortiman Apple proizvoda (iPod Touch, iPad Mini, Mac Mini, Apple TV) koji ovaj automobil uz raspoloživu internet konekciju pretvaraju u pokretni ured. Uz 15,6-inčni display osjetljiv na dodir tu je i vrhunski audio-sistem. Brabus ne bi bio to što jeste da se bavi samo optičkim tuningom.

Za ovu priliku, korištenjem novih turbo-kompresora i sportskog izduvnog sistema od nehrđajućeg čelika, uz optimiziranu centralnu upravljačku jedinicu i četiri nova međuhladnjaka, 6-litarski V12 motor razvija 800 KS i elektronski ograničenih 1.100 Nm obrtnog momenta.

Maksimalna brzina automobila ograničena je na 250 km/h, ali mnogo više od toga fascinira podatak da ogromna kutija od 0 do 100 km/h stiže za 4,2 sekunde.

Vezani članci