Nije za sramežljive
3

Pogledajte kako izgleda Bentayga kad se u Mansoryju poigraju s bojama

E. L.
Posljednja "akrobacija“ tuning kompanije Mansory zasnovana je na najsnažnijoj verziji Bentleyevog luksuznog SUV-a Bentayga i pokreće je 900 "konja“.

Moglo bi se diskutovati o tirkiznoj boji karoserije, koju su u tuning kompaniji Mansory u prenijeli i u unutrašnjosti Bentleyevog luksuznog SUV-a Bentayga, ali više niko nije iznenađen zbog boja/kreacija koje dolaze iz spomenute tuning kompanije u kojoj se bave doradom automobila iz ponude 18 kompanija.

Ono što je u svijetu skupog tuninga svakako više zanimljivo od izbora boje (zbog koje u Creweu, vjerovatno, prevrću očima) je posao koji je urađen ispod lima Bentleyevog luksuznog SUV-a Bentayga Speed koji u standardnom izdanju pokreće jedan od posljednjih egzistirajućih motora s 12 cilindara.

Mansoryjeva Bentayga krije se iza naziva Speed Feroza Edition i pokreće je 6-litarski 12-cilindarski biturbo motor koji umjesto standardnih 635 KS i 900 Nm razvija 900 KS i 1.250 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno da Bentleyev "heavy metal“ od 0 do 100 km/h stiže za 3,5 sekundi (nije greška) i razvije 323 km/h.

Da dobiju dodatnih 265 "konja“ u Mansoryju su posegnuli za kapacitetnijim turbopunjačima, instalirali novi izduvni sistem i na kraju svega rekalibrirali centralnu upravljačku jedinicu, a pored mnogobrojnih karbonskih karoserijskih elemenata, SUV je opremljen i još efikasnijim kočnicama koje se kriju iza crnih 24-inčnih felgi.