Potpuno preuređen
23

Ovako izgleda Volkswagenov Transporter nakon što posao obavi Carlex Design

Klix.ba
Čak i ako morate voziti mnogo ljudi, to ne znači da vaše vozilo ne može izgledati atraktivno. Carlex Design je to dokazao predstavljanjem Tidwell Limited Edition verzije Volkswagenovog Transportera (T6).

Umjetnik Jeral Tidwell je radio postere za koncerte za zvijezde kao što su Kid Rock, Dick Dale, Sheryl Crow i drugi muzičari, a obično kao motiv koristi lobanje. Upravo se lobanja nalazi na vanjskom dijelu automobila, odnosno od stražnjeg blatobrana pa do krova. Carlex je pripremio i agresivniji body kit, a dijelovi su promijenili izgled prednje maske te kombi ima veće usisnike zraka. Tu su i prošireni pragovi, kao i bočni retrovizori od karbonskih vlakana. Na stražnjoj strani je redizajnirani branik te krovni spojler, kao i četiri završetka izduvnih cijevi. Transporter je spušten za 20 mm te je dobio set Pirelli P Zero guma.

Carlex je specijalizovan za uređivanje unutrašnjosti pa je njegov tim obavio odličan posao. Tidewellova umjetnost je prisutna na sjedištima, a korištena je Nappa koža i Alcantara. Postavljen je i upravljač s ravnim donjim dijelom koji je ukrašen žutim detaljem. Tidwellov rad se vidi i na patosnicama.