Agresivniji i snažniji
40

Ovako izgleda kad Latvijci tuniraju BMW Seriju 7 (G11)

D. B.
BMW Serija 7 (G11) nije automobil koji često viđamo s vizuelnim modifikacijama, no jedan vlasnik iz Latvije je želio da njegov primjerak izgleda "divlje" pa je za taj posao zadužio tuning kuću AT26 Design.

Latvijski tuner je za široki body kit napravljen od karbonskih vlakana inspiraciju pronašao u dizajnima kompanije Rocket Bunny te je na sjajan način vizuelno unaprijedio veliki luksuzni sedan. S obzirom na činjenicu da ništa slično ovome dosad nije urađeno, proces je počeo skicama, nakon čega je uslijedilo skeniranje karoserije i proizvodnja plastičnog modela dodataka. Finalni proizvod je napravljen od karbonskih vlakana s kojim je bilo lakše raditi nego da je kojim slučajem materijal bio fiberglas (stakloplastika).

Izloženi karbon je korišten za proširenja blatobrana koja sadrže integrisane otvore, za prednji spliter, pragove, stražnji spojler u obliku pačijeg repa te difuzor. Ove komponente su u kontrastu sa sivom karoserijom. Modifikacije definitivno čine da Serija 7 nazad izgleda kao uvećani M3.

Budući kupci trebaju znati da je konverzija u potpunosti reverzibilni jer fabrički paneli ispod "karbonskog ruha" ostaju netaknuti.

Umjesto fabričkih 19-inčnih felgi, na automobilu su specijalne 22-inčne felge kompanije Z-Performance, koje lako privlače pažnju. Prilagodljivi zračni ovjes je omogućio spuštanje automobila.

Tuner nije zapostavio ni performanse, tako da 3,0-litarski 6-cilindrični twin-turbo dizelski motor sada umjesto 320 u standardnom BMW-u 740d razvija 406 KS. Snaga se prenosi na sva četiri točka putem xDrive pogona.

Projekt je vlasnik počeo 2018. godine i radio na njemu 24 mjeseca. Što se tiče cijena, felge su koštale 9.000 eura, karbonski body kit 8.000 eura, dok su lip spojler, difuzor i stražnji spojler plaćeni 6.000 eura.

Vezani članci