"Magija" njemačkog tunera
11

Opel Astra GSe izgleda još atraktivnije zahvaljujući Irmscheru

D. B.
Šesta generacija Opelove Astre nedavno je dobila snažniju verziju hatchbacka u formi elektrificiranog modela GSe-e, a to nije promaklo uglednom njemačkom tuneru Irmscheru.

Irmscher je već predstavio tuning paket za standardnu Opel Astru, tako da nije iznenađenje što je model GSe dobio sličan tretman. Najuočljiviji je novi prednji spliter, koji u kombinaciji s pragovima i proširenjem stražnjeg branika čini da Astra izgleda kao "pravi" snažni hatchback. Nazad je i difuzor, kao i veći stražnji spojler. Aerodinamičke komponete su u boji karoserije te sadrže crne detalje.

Tuner u ponudi ima lagane felge i gume visokih performansi, a među njima je 19-inčni Cosmo Star set s dijamantnom poliranom ili crnom završnom obradom, kao i 19-inčni High Star te 19-inčni Turbo Star set. Lijep detalj predstavljaju i crne naljepnice na profilu.

Na zvaničnom renderu automobil je spušten za 25 mm. Opel Astra GSe je fabrički već spuštena za 10 mm u odnosu na slabije opremljene modele zahvaljujući Koni FSD uljnim amortizerima i unikatnim oprugama. Opel kombinuje sportsku šasiju s drugačijom kalibracijom upravljača i ESP-om tako da se Irmscherovi stručnjaci time nisu bavili.

Promjena plug-in hibridnog pogona također nije bilo. Opel Astra GSe posjeduje 1,6-litarski turbobenzinski motor uparen sa električnim motorom, a ova kombinacija isporučuje ukupno 222 KS i 360 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na prednju osovinu putem osmostepenog automatskog mjenjača.

Što se tiče unutrašnjosti, tuner nudi kožne presvlake za sjedišta i panele vrata, a dostupne su različite boje. Moguće je napraviti kombinaciju s patosnicama od velura te dobiti pločice na pragovima napravljene od nehrđajućeg čelika. Sve ove modifikacije dostupne su za hatchback i praktičniji ST, kao i za sve varijante pogona Opel Astre. To znači da ih mogu dobiti benzinski, dizelski, plug-in hibridni, ali i potpuno električni modeli.

Vezani članci