Tuning
8

Noelle Motors nudi BMW 650i Gran Coupe sa 622 KS

Klix.ba
Nakon kreacije na temu BMW-ove Serije 5 Gran Turismo, njemačka tuning kompanija Noelle Motors predstavila je i dotjeranu (pojačanu) verziju na temu BMW-a 650i Gran Coupe.

Svi se slažu da je BMW Serije 6 Gran Coupe, sam po sebi, mnogo atraktivniji automobil od BMW-ove Gran Turismo „petice“, a slično razmišljaju i u kompaniji Noelle Motor iz koje stiže zanimljiva kreacija zasnovana na najsnažnijoj benzinskoj verziji 650i Gran Coupe uz koju stiže i prijenos snage preko obje osovine (xDrive). Osim što je karoserija omotana matiranom folijom u boji bakra, drugih zahvata na njoj nije bilo. Ukupnom vizuelnom utisku pomažu i nove 20-inčne aluminijske felge na kojima su gume Pirelli P Zero dimenzija 245/35 naprijed, odnosno 275/30 nazad.

Pored odličnog izgleda, Noellov 650i Gran Coupe dobio je i popriličnu količinu dodatne snage, jer su inžinjeri u 4,4-litarski benzinski biturbo V8 motor za ovu priliku "ugurali“ dodatne 172 konjske snage i 123 Nm obrtnog momenta. S motorom koji sada razvija 622 KS i nudi 773 Nm najvećeg obrtnog momenta, elegantni Gran Coupe će od 0 do 100 km/h stići nakon samo 3,7 sekundi.

U Noelle Motorsu nisu mijenjali boje i materijale u unutrašnjosti automobila, ali su uz poboljšane performanse odlučili da standardne instrumente zamijene instrumentima koje su „posudili“ iz BMW-a M6. Sasvim dovoljno da se njihov 650i Gran Coupe svrsta među trenutno najbolje i najelegantnije primjerke u svijetu vrhunskog tuninga.

BMW
Vezani članci