Spreman za apokalipsu
32

Mercedes-AMG G63 pretvoren u 6x6 čudovište

D. B.
Mercedes-Benz je proizveo tek nešto više od 100 primjeraka nevjerovatnog modela G63 AMG 6x6, no u prodaji se pojavio jedan koji nije "originalan".

Riječ je o modelu G63 AMG iz 2019. godine, koji je aktuelni vlasnik kupio prošle godine i poslao stručnjacima u Apocalypse Manufacturing na Floridu. Riječ je o kompaniji koja je poznata po svojim "divljim2 6x6 kreacijama od kojih su neke bazirane na Jeep Gladiatoru.

Pri modificiranju Mercedesovog modela, Apocalypseovi stručnjaci su dali sve od sebe kako bi izgledao kao "pravi" G63 6x6 te su zaista napravili sjajan posao. Modifikovani G63 je dobio tri portalne osovine te je dodatno podignut, a posjeduje i set 22-inčnih Fuel felgi s 37-inčnim Nitto Ridge Grappler gumama. Jedna od najočitijih razlika između ovog i originalnog modela je to što je ovaj nešto kraći i nema toliko velik prostor za teret.

U oglasu se navodi da vozilo ima zaštitu od Kevlara, nove stepenike i "grubu" mat crnu boju. Unutrašnjost je presvučena Designo Mystic crvenom kožom s crnim detaljima, a prednja sjedišta imaju funkciju grijanja i hlađenja.

Ispod haube se i dalje nalazi 4,0-litarski V8 twin-turbo motor koji razvija 577 KS i 850 Nm obrtnog momenta.

Do završetka aukcije je ostalo još nekoliko dana, a najviša ponuda u trenutku pisanja teksta iznosila je 100.000 dolara.