Tuning
4

Maybach 57 S Coupe još neće među muzejske eksponate

Klix.ba
Iza uskrsnuća jednog od najluksuznijih automobila na svijetu stoji austrijska firma DC Dream Cars koja se bavi proizvodnjom ekskluzivnih karoserija.

Uz prethodno dobijanje prava na proizvodnju Maybacha 57 S Coupe, u Beču su odlučili da nastave tamo gdje je oko obnavljanja produkcije izvornog Maybacha stala finansijski posrnula njemačka firma Xenatec.

Nakon odustajanja od ambiciozno zamišljene samostalne produkcije, jer su prodajni rezultati pokazali da moderni Maybach ne može držati korak s automobilima koje predvodi Rolls-Royce, legendarna njemačka automobilska kompanija, koja je osnovana daleke 1909. godine, odlazi pod okrilje Daimlera u kojem je prošle godine pokrenuta nova Mercedes-Maybach divizija.

Međutim, nakon studioznog analiziranja želja bogate klijentele, u kompaniji DC Dream Cars su došli do zaključka da još uvijek ima zainteresovanih kupaca koji bi, umjesto najnovije Mercedes-Maybach S-Klase, radije kupili izvornu varijantu koja se svojevremeno prodavala pod nazivom Maybach 57.

Uz rok isporuke od tri mjeseca, DC Dream Cars nudi svoj ultraluksuzni Maybach 57 S Coupe koji pokreće 6-litarski V12 motor čija snaga u standardnoj konfiguraciji iznosi 630 KS. Slovo S u oznaci modela u ovom slučaju je prvo slovo riječi Special. Uz doplatu, Austrijanci su spremni ponuditi isti motor sa još više konjskih snaga. Cijena automobila bez poreza iznosi astronomskih 833.333 eura.