Isporučuje 750 KS
63

Mansory pretvorio Maserati MC20 u Batmobile

D. B.
Mansory je prestavio svoj novi tuning paket za Maserati MC20, koji uključuuje kovane karbonske dijelove karoserije, promjene u unutrašnjosti i poboljšani pogon.

MCX Pergusa je dostupan u ograničenom broju, odnosno u samo pet primjeraka, što znači da je još ekskluzivniji u odnosu na prethodne tuning projekte.

Neki će na prvi pogled pomiješati model MCX Pergusa s Mansoryjevim MC20 Widebody projektom, međutim, pažljiviji pogled otkriva da nova verzija ima novi ventilacijski otvor, nešto drugačiju aerodinamiku, dok je karoserija gotovo u potpunosti napravljena od kovanog karbona.

MCX ima redizajnirani "nos" s većim usisnicima zraka, brojne ventilacijske otvore na haubi i blatobranima, a profil otkriva 21-inčne prednje i 22-inčne stražnje felge s centralnim šarafom. Također, tu su širi blatobrani, veći usisnici za hlađenje i masivniji pragovi. Nazad je veliko krilo, poklopac motora s ventilacijskim otvorima i dvostruki difuzor sa četiri završetka izduvnih cijevi.

Unutrašnjost može biti prilagođena po ukusu kupca, što je postalo Mansoryjeva tradicija. Primjerak na fotografijama ima narandžasto-crne presvlake, a ova tema je proširena na pragove i patosnice. Sigurnosni pojasevi su u narandžastoj boji te sadrže Mansoryjev logotip, a zlatni detalji krase centralnu konzolu zajedno s karbonskim umecima.

Mansory je poradio na elektronici motora te je ugradio svoj izduvni sistem visokih performansi. Kao rezultat toga, sada 3,0-litarski V6 twin-turbo motor isporučuje impresivnih 750 KS i 880 Nm obrtnog momenta, a te brojke predstavljaju značajno povećanje za 120 KS i 150 Nm u odnosu na standardni Maserati MC20. Također, ovaj automobil je čak brži i od modela MCXtrema namijenjenog isključivo stazi.

MCX ubrzava od 0 do 100 km/h za 2,6 sekundi, što znači da mu je do "stotke" potrebno 0,3 sekunde manje u odnosu na standardni model. Maksimalna brzina je povećana za 10 km/h na 335 km/h.

Mansory će prodati pet primjeraka "potpunih konverzija", čija cijena nije javno otkrivena.

Vezani članci