Novi impresivan projekt
15

Manhartov Nissan Patrol Nismo razvija 650 KS

D. B.
Šesta generacija Nissanovog modela Patrol prisutna je gotovo 13 godina, no jedan tuner mu je ipak posvetio pažnju koju definitivno zaslužuje.

Riječ je o Manhartu, njemačkom tuneru koji je ime stekao projektima baziranim na BMW-ovim modelima, ali sve više širi svoju ponudu. Dosad smo vidjeli tunirane verzije Defendera, Audija RS3, i modela AMG SL, međutim, nakon niza evropskih automobila, Manhart se posvetio jednom "Japancu".

Za projekt je njemački tuner izabrao snažniju Nismo verziju koja potiče iz 2015. godine i koja je redizajnirana početkom prošle godine. SUV visokih performansi je život počeo kao poboljšani model te je dobio ogromne 24-inčne felge. Također, spušten je i izgleda "opasnije".

SUV i dalje pokreće 5,6-litarski V8 motor, no to više nije atmosferac jer je Manhart ugradio kompresor i snagu povećao na 650 KS i 600 Nm obrtnog momenta sa standardnih 428 KS i 560 Nm. Snaga se prenosi na obje osovine preko sedmostepenog automatskog mjenjača. Patrol Nismo sada ima i novi izduvni sistem s agresivnijim zvukom.

O novim performansama nema informacija, ali je poznato da standardni Petrol Nismo od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,3 sekunde. Ako to ne djeluje impresivno, onda treba podsjetiti da je težak 2.665 kg.

Eksterijer i unutrašnjost karakteriše crna i tamna tema, a Manhart je kabinu presvukao kožom i Alcantarom.