Competition plus
4

Manhartov BMW M2 Competition "gura" 550 KS

Klix.ba
Iza oznake MH2 550 krije se BMW M2 Competition u čiji su motor u njemačkoj tuning kompaniji Manhart "smjestili" dodatnih 140 konjskih snaga.

Iako se čini da je 410 konjskih snaga i 550 Nm najvećeg obrtnog momenta više nego dovoljno za BMW-ov Coupe M2 Competition, koji mnogi s pravom smatraju pravim nasljednikom čudesnog modela 1M, u Manhartu su pripremili M2 Competition iza čije se crne karoserije (s obaveznim detaljima u zlatnoj boji) krije trolitarski redni 6-cilindarski biturbo motor koji razvija 550 konjskih snaga i 800 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Prijenos snage na zadnju osovinu u ovom slučaju obavlja se isključivo posredstvom 7-stepenog automatskog mjenjača kojem pomažu dva kvačila.

Osim spomenute crne boje sa zlatnim detaljima, karbonskih završetaka izduvnog sistema i posebnih 20-inčnih felgi, Mahhartov MH2 550 ne razlikuje se od standardnog modela M2 Competition. Pažljiviji posmatrači uočit će da su oznake BMW-a zamijenjene oznakama Manharta i da je automobil malo niži (20 milimetara), što je rezultat elemenata na ovjesu iza kojih stoji poznata njemačka kompanija KW.

U Manhartu nisu objavili podatke o performansama, ali nema sumnje da su bolje od performansi standardnog modela koji s opcionim paketom M Driver razvija 280 km/h i u kombinaciji s automatskim mjenjačem od 0 do 100 km/h stiže za 4,2 sekunde.

Vezani članci