550 konjskih snaga
31

Manhart pretvorio BMW M4 Coupe u zvijer za stazu

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Tuner Manhart ima historiju s BMW-ovim automobilima, a nešto ranije je M4 Coupe pretvorio u svoj Manhart MH4 550. Međutim, sada je pripremio novu verziju koja je više fokusira na stazu.

Na fotografijama se vidi da je automobil dobio masivni stražnji spojler, sportska sjedišta optimalna za utrke i kompletan zaštitni kavez.

Poznati 3,0-litarski biturbo šestocilinrdični motor i dalje isporučuje 550 KS kao i prva verzija, no, dobio je karbonski sistem usisa zraka, Manhartov prigušivač koji stvara zvuk pravog trkaćeg automobila, a često i "pucanje" iz izduvnih cijevi.

Naravno, ovjes je poboljšan kako bi odgovarao snazi i stilu automobila.

Razlike su primijetne i u eksterijeru, automobil je bijele boje s kontrasnnom crvenom bojom, a nazad je veliki prilagodljivi spojler. Prednji spojler i stražnji difuzor su iz M Performance odjela te su tretirani karbonom, dok motor prekriva Manhartov karbonski poklopac.

U unutrašnjosti je postavljen crveni zaštitni kavez, a stražnje sjedište je uklonjeno. Automobil je dobio novi upravljač sa svjetlosnom signalizacijom za promjenu stepena brzine, a tu je i Awron ekran koji prikazuje važne parametre automobila.

Cijena još uvijek nije poznata.

Vezani članci