Ističe se u masi
60

Land Rover Defender iz Ukrajine savršeno kombinuje luksuz i stil

D. B.
Kompanija Autolife Tuning iz Kijeva u Ukrajini predstavila je svoj Land Rover Defender opremljen nizom poboljšanja eksterijera i unutrašnjosti, kako bi se razlikovao od svakog drugog primjerka na cesti.

Riječ je o modifikacijama napravljenim s ukusom, za razliku od nekih drugih projekata koje smo vidjeli u prošlosti. Najviše promjena su Ukrajinci napravili u unutrašnjosti, koja je u potpunosti presvučena novima materijalima, Alcantarom ili kožom u boji tamne šljive.

Među dijelovima presvučenim Alcantarom su upravljač, armaturna ploča, stubovi i strop. Centralni dio sjedišta sadrži isti materijal, dok koža krasi panele vrata, centralnu konzolu i ostatak sjedišta. Sjedišta privlače posebnu pažnju zbog korištenja bež konca koji pravi kontrast. Pažnja posvećena detaljima vidi se i na primjeru stražnjeg dijela SUV-a gdje Alcantara krasi pod i unutrašnji dio vrata prtljažnika.

Autolife Tuning je ukrasio centralni dio upravljača crnom kožom pitona, a isti materijal je korišten za ručke na vratima, dijelove centralne konzole i elemente na instrument tabli. Defender je dobio nove osvijetljene pločice na pragovima, što daje doprinos osjećaju luksuza.

Eksterijer je suptilniji, a najočiglednija promjena su 22-inčne crne felge iz Overfincha, kao i aftermarket blatobrani koje potpisuje ista kompanija.

Vezani članci