Koža i drvo
30

I Defender može imati svoje luksuzno izdanje

Klix.ba
Za luksuz su se u ovom slučaju pobrinuli u renomiranoj njemačkoj tuning kompaniji Startech, a rezultat je Defender koji ne može ostati nezapažen.

U Startechu su odlučili da isprave "nepravdu" koju je Land Rover godinama činio prema svom legendarnom terenskom automobilu Defender, jer je spomenuti model uvijek bio uskraćen za luksuznu verziju Autobiography koja je bila rezervisana samo za modele Range Rovera.

S unutrašnjošću koja je obložena najkvalitetnijom dvobojnom kožom stigao je i vrhunski audiosistem sa zanimljivo raspoređenim zvučnicima, a u Startechu su sve začinili aluminijskim papučicama i dijelovima iza prednjih sjedišta koja su napravljena od drveta.

Defender iz Serije 90 postavljen je na jednodijelnim 18-inčnim crnim Monostar D felgama na kojima su gume koje neće zazirati od loše podloge. Tu su i aluminijski pragovi i legendarne zavjese za blato, a nije zaboravljen ni sigurnosni kavez. Na samoj karoseriji dominira crna boja, a "tačku na i" stavlja šest dodatnih svjetala. Mehanika u ovom slučaju nije dirana.

Iako tačnog datuma još uvijek nema, iz indijske automobilske kompanije Tata Motors (u čijem je vlasništvu Land Rover) stigle su najave da će nova generacija jednog od najpopularnijih terenskih automobila svih vremena biti predstavljena naredne godine.