Magija njemačkog tunera
10

Ferrari F8 Tributo je atraktivniji i snažniji zahvaljujući Novitecu

D. B.
Ako postoje vlasnici koji žele da njihov već fantastični Ferrari F8 Tributo bude još atraktivniji i snažniji, onda je to posao za Novitec.

Njemački tuner je stekao reputaciju modificiranjem skupocjenih superautomobila, poboljšavanjem njihovog izgleda i povećanjem snage. Dosad su kroz Novitecove "ruke" prošli Ferrarijevi, McLarenovi, Lamborghinijevi i drugi modeli, a najnovija "kreacija" je Ferrari F8 Tributo.

Automobil pokreće Ferrarijev 3,9-litarski twin-turbo V8 motor koji u fabričkoj konfiguraciji razvija 720 KS i 770 Nm obrtnog momenta, ali zahvaljujući Novitecovoj magiji sada isporučuje 80 KS i 898 Nm obrtnog momenta. To je postignuto zahvaljujući dva plug-and-play N-Tronic modula za mapiranje motora te Novitecovom izduvnom sistemu visokih performansi. Tuner je pripremio nekoliko različitih izduvnih sistema uključujući onaj od zlatom optočenog inkonela.

Novitec je pripremio i aerodinamičke komponente među kojima se nalaze dvodijelni prednji spliter, veći stražnji spojler, karbonski bočni retrovizori, stražnji lip spojler i drugo. Kupci mogu dobiti i kompletan Novitecov stražnji difuzor, 21-inčne prednje i 22-inčne stražnje Vossen felge te Novitec opruge koje spuštaju automobil za 35 mm.

Tuner nudi i sistem podizanja prednjeg ovjesa kako bi se lakše savladale prepreke na cesti.

Uređenje unutrašnjosti se vrši po željama kupca, a opcija je mnogo uz korištenje kože i Alcantare.

Novitecov Ferrari F8 Tributo od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,6 sekundi te dostiže maksimalnih 340 km/h.