Do "stotke" za 3 sekunde
23

Brabus 800 je "divlji" AMG E63 S

D. B.
Brabus je poznat po tuniranju Mercedesovih vozila, a novi projekt je očekivano impresivan.

Baza za Brabus 800 bio je novi AMG E63 S koji dolazi s trogodišnjom garancijom ili 100.000 pređenih kilometara. Pokreće ga modificirani 4,0-litarski V8 twin-turbo motor, koji sada isporučuje 800 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta.

Brabus je razvio dva potpuno nova turbopunjača visokih performansi te je ugrdio svoj plug-and-play PowerXtra ECU modul te sportski izduvni sistem. Rezultat je ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo tri sekunde. Maksimalna elektronski ogrničena brzina iznosi 300 km/h.

Iz Brabusa tvrde da su sportsku limuzinu pretvorili u zvijer za stazu, a da pri tome nisu ugrozili poslovni izgled automobila.

Također, tu je niz karbonskih aerodinamičnih poboljšanja, 21-inčne kovane felge, sportski izduvni sistem s kontrolom ventila, prednji lip spojler, usisnici zraka, stražnji spojler i difuzor...

Također, poboljšan je sistem ubrizgavanja i paljenja te je povećan pritisak turbine.

Automobil je dobio i 21-inčne Platinum Edition Z felge s deset krakova i crvenim detaljima. Specijalni Brabusov ovjes omogućava prilagođavanje visine za 10 do 20 mm ovisno o modu vožnje, a s ciljem upravljivosti. Felge dolaze s gumama visokih performansi koje poboljšavaju prijanjanje. U unutrašnjosti su pločice na pragovima, osvijetljeni Brabusov logo, aluminijske lopatice za promjenu stepena prijenosa, mnogo kože, Alcantare i karbona te još mnogo toga.

Vezani članci