Neupadljiv izgled
65

BMW M3 iz 1997. godine krije veliku tajnu

D. B.
BMW M3 iz 1997. godine nalazi se u odličnom stanju, ali pored toga ispod haube "krije" jednu tajnu.

Gledajući eksterijer, može se zaključiti tek da se radi o izuzetno očuvanom BMW-u M3 (E36), no ispod haube ovog automobila se umjesto originalnog rednog šestaka nalazi 5,7-litarski LS1 V8 motor iz modela Chevrolet Camaro (2002) uparen sa 6-stepenim T56 mjenjačem i 3.38:1 diferencijalom.

Automobil je lakiran u Arctic srebrnu metalik boju, dok je unutrašnjost presvučena crnom kožom. Prešao je nešto više od 107.000 kilometara, posjeduje fabričke 17-inčne Style 23 felge, žute maglenke i crnu bubrežastu rešetku hladnjaka, dok nekih posebnih modifikacija eksterijera nema jer se vlasnik očigledno odlučio za "čist" i nenametljiv izgled ove pritajene zvijeri.

Ugradnjom LS1 motora je postavljen poboljšani hladnjak preuzet od modela M3 E46, koji je bio u kombinaciji s S54 motorom, a automobil je također dobio H&R sportske opruge te Powerflex ležajeve.

Ugrađeni su pleteni kočioni vodovi, MGW komplet za kratki mjenjač, dodatni pokazivač pritiska ulja te FiTech ručni kontroler. Motor je ponovo složen, dobio je Wiseco klipove, Eagle Speciality Productsove kovane klipnjače, Texas Speed 228R bregastu osovinu, PAC Racing opruge s dva ventila, SLP remenicu i drugo.

Automobil se prodaje na aukciji, a prodavač je naveo nekoliko problema među kojima su i određeni tragovi korištenja.

Aukcija ističe za nekoliko dana, a u vrijeme pisanja teksta najviša ponuda je iznosila 12.500 dolara.

Vezani članci