Tuning
12

Alpha-N Performance ponosno predstavio "svoj BMW M2 GTS"

Klix.ba
Ukoliko ne možete strpljivo čekati da BMW konačno predstavi M2 GTS o kojem već dugo kruže priče, onda će ovaj modificirani M2 Coupe pomoći da vrijeme brže prođe.

Planovi BMW-a o snažnom modelu M2 GTS odavno nisu tajna, no, kompanija još uvijek nije najavila dolazak ove specijalne ograničene verzije. No, tuneri su zavrnuli rukave i M2 Coupe obogatili brojnim poboljšanjima.

Tačnije, radi se o tuneru Alpha-N Performance, koji je ponosno predstavio "svoj M2 GTS". sa agresivnijim body kitom koji uključuje novi poklopac motora baziranim onim koji posjeduje M4 GTS. Samo on košta najmanje 3.399 eura, a može se dobiti napravljen od karbonskih vlakana ili kevlara. Za dodatnih 1.299 eura tuner nudi novi prednji spojler, koji doprinosi agresivnijem izgledu. Na stražnjem dijelu je spojler sličan onom koji posjeduje M4 GTS, a on košta 2.099 eura. Cijena difuzora iznosi 999 eura.

Inspirisan modelom M4 je i novi krov vrijedan 1.449 eura, a po boji može biti kombinovan s bočnim retrovizorima. Veći lukovi točkova sada kriju 20-inčne naplatke posuđene od modela M4 GTS, dok crna bubrežasta rešetka hladnjaka i istaknutiji pragovi zaokružuju promjene eksterijera.

Automobil pokreće 3,0-litarski šestocilindrični redni motor, koji umjesto 365 isporučuje 450 KS zahvaljujući optimiziaciji softvera. Postavljene su keramičke kočnice posuđene od M4 Coupea. Tuner je ugradio i potpuno prilagodljivi Öhlins ovjes.

Osim BMW-u M2 Coupe, dodaci i poboljšanja su dostupni za M3 i M4. Sva tri automobila će biti izložena na Sajmu automobila u Essenu u novembru.

Očekuje se da će BMW na tržište plasirati M2 GTS (ili CSL) tokom sljedeće godine.

Vezani članci