Mnogo opcija za vlasnike
33

AC Schnitzer iskoristio svoju magiju za Toyotu GR Supru

D. B.
Aktuelna Toyota GR Supra ima svoje kritičare, a najviše zamjerki se odnosi na to da je razvijena u saradnji s BMW-om te da nije "prava Toyota" niti "prava Supra". Međutim, uprkos tome je popularna na tuning sceni, tako da vlasnici na raspolaganju imaju brojne opcije za poboljšavanje i modificiranje svojih automobila istovremeno uklanjajući "BMW notu".

Mnogi evropski tuneri nude opsežne pakete poboljšanja za Supru, a među njima je i AC Schnitzer. Ova kompanija ima bogato iskustvo rada na BMW-ovim modelima, što znači i da Supra nije daleko. Od poboljšanja motora, preko ovjesa pa do aerodinamičkih komponenti, AC Schnitzer može ostvariti snove svakog vlasnika Supre.

Tuner nudi povećanje snage za primjerke s 2,0 i 3,0-litarskim motorima. Snažniji 3,0-litarski 6-cilindrični motor s turbopunjačem sada umjesto 345 KS i 500 Nm obrtnog momenta razvija 406 KS i 600 Nm. Što se tiče 2,0-litarskog četverocilindričnog motora njegova snaga je povećana s 262 KS i 400 Nm na 304 i 470 Nm. Vlasnici Supre koji žele bolji zvuk, mogu dobiti izduvni sistem od nehrđajućeg čelika s karbonskim završecima izduvnih cijevi.

AC Schnitzer je pripremio novi prilagodljivi ovjes s aktivnim amortizerima, koji se mogu ručno podešavati kompresiju i odskok. Ovaj novi sistem obećava transformaciju ponašanja automobila. Ako vlasnici ipak ne žele ovu promjenu, onda mogu izabrati samo opruge koje će spustiti automobil.

U ponudi je nekoliko setova 20 i 21-inčnih felgi, kao i niz aerodinamičkih dodataka. Najznačajniji među njima je karbonsko stražnje krilo, a tu je i karbonski prednji spliter.

Unutrašnjost automobila je doživjela manje promjene uključujući nove aluminijske papučice, novi kontroler za infotainment ekran te držač za ključeve koji je smješten u jedan od držača čaša.