auto
4

Trijumfalna pobjeda za Hyundai i20

Klix.ba
Nakon priznanja i nagrade za dizajn koja je stigla nešto prije zvaničnog predstavljanja novog i20 na bh tržištu, stiže još jedno značajno i veliko priznanje za ovo vozilo. Novi i20 prema renomiranom nezavisnom njemačkom automobilskom magazinu je najbolje vozilo u klasi gradskih automobila.

U žestokoj konkurenciji, nakon rigoroznog procesa ocjenjivanja i testiranja modela novi i20 je ostvario uspjeh koji svi automobilski proizvođaći žele za sebe.

U samoj borbi za pobjednika su se našli VW Polo, Renault Clio, Mazda 2, Opel Corsa i Hyundai i20. Testiranje vozila je vršeno po rigoroznim kriterijima, a vozila su testirana sa benzinskim motorima od 84 KS (Novi i20) i 100 KS (Opel Corsa).

"Tokom cijelog vremena testiranja pitanje koje se nametalo kao imperativ je u stvari koliko će se Hyundai približiti VW-u, međutim sada znamo pravi odgovor, on ga je pretekao“, navodi Auto Bild.

Novi i20 pored izvanrednog motora, posjeduje konvencionalni i profinjeni dizajn, zagarantovano sigurnu i dugoročnu kvalitetu, čvrstu izradu i visoko kvalitetne materijale, velike funkcionalnosti i praktičnosti kako su rekli u njemačkom Auto Bildu.

"Jedno je sigurno jednom kada zakoračite u ovo vozilo uživati ćete u iznenađujućem unaprijeđenom, prostranom i bogato opremljenom interijeru koji ste do sada mogli pronaći samo u premium segmentu. Materijali koji se nalaze unutar vozila definitivno su poboljašani i pripadaju premium klasi", navedeno je.

"Pozivamo sve zainteresirane da nas posjete, da rezervišu svoju test vožnju i uvjere se zašto je njemački Auto Bild je ocjenio i20 sa najboljim ocjenama, te samim tim proglasio za najbolje vozilo u klasi gradskih automobila", ističu iz kompanije Hyundai Auto BH.

Vezani članci