Trebinje dobilo punjač za električne automobile i bicikle

Klix.ba
8.3.2019. u 09:35
32
64
Trebinje dobilo punjač za električne automobile i bicikle
32
Trebinje dobilo punjač za električne automobile i bicikle
Trebinje je zbog svog geografskog položaja uvijek glasilo za važnu turističku destinaciju, a u posljednjih nekoliko godina uz obogaćivanje turističkih sadržaja postaje gotovo nezaobilazna tačka za turiste. Moderan punjač za električne automobile i bicikle sigurno će privući dodatne turiste.
Kod autobuske stanice u Trebinju kompanija Segment instalirala je punjač za električne autobile marke Hager. Maksimalna snaga punjača iznosi 22 kW, a punjenje je od 1 do 3-fazno. Autentifikacija ovlaštenih korisnika punjača vrši se putem setova RFID kartica.

Pored utičnice za punjenje električnih vozila, ovaj punjač dolazi uz dodatnu utičnicu za punjenje električnih bicikala. Zaštita punjača je IP54 i otporan je na UV zrake.

Brzina punjenja zavisi od kapaciteta baterije vozila, ali u prosjeku punjenje baterija vozila na ovom punjaču traje od 45 minuta do 3 sata.

U BiH je, prema Agenciji za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH, registrovan mali broj električnih automobila, ali raste broj automobila na hibridni pogon. Krajem 2018. godine u BiH je bilo registrovano skoro 400 takvih automobila, s tim da ovakvi punjači imaju veliku ulogu u ukupnoj turističkoj slici Bosne i Hercegovine, ali i u poticaju rasta prodaje električnih automobila.

Komentari (64)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: