auto
2

Toyota u BiH pripremila "EKO poticaj" do 7.800 KM

Toyota u Bosni i Hercegovini odlučila je inovativne hibridne automobile učiniti pristupačnijim, te širem krugu kupaca približiti sve prednosti ove napredne tehnologije.

Iako je Toyota već punih 19 godina lider u proizvodnji hibridnih automobila koji kombinuju prednosti električnog motora i klasičnog motora sa unutrašnjim izgaranjem, te jedina ima ponudu gotovo svih svojih modela sa ovakvim pogonom, činjenica je da u Bosni i Hercegovini takvi automobile čine vrlo mali udio ukupnog broja prodanih novih automobila.

Razlog je vrlo jednostavan, dok u ostatku svijeta za kupovinu štedljivog hibridnog automobila koji ima vrlo niske emisije štetnih gasova kupac dobije značajan poticaj od države u vidu poreskih olakšica u Bosni i Hercegovini hibridni automobile su tretirani kao I klasični, te u konačnici njihova cijena rijetko opravdava kupovinu. Toyota u Bosni I Hercegovini je zbog toga odlučila preuzeti stvari u svoje ruke, te su u svojoj režiji pripremili “EKO poticaj”.

Za sve kupce koji aktivno koriste nove tehnologije, brinu za okolinu i želi promovisati takve vrijednosti Toyota ima savršen hibridni automobil. Bez obzira da li je riječ o malom gradskom automobilu, porodičnom kompaktu ili limuzini, pa čak i o velikom SUV-u kao što je RAV4, Toyota ima u ponudi njegovu hibridnu verziju i sada su svi oni znatno pristupačniji.

Toyotin EKO poticaj može iznositi i do 7,800 KM, te će definitivno učiniti njihove hibridne modele primamljivim i na našem tržištu, te bi ovo mogao biti prvi veliki korak našeg tržišta prema savremenim tehnologijama koje su u ostatku svijeta već odavno dokazale svoje prednosti sa preko 8 miliona prodanih hibridnih modela.

Toyota BH također nudi svim potencijalnim kupcima da besplatno isprobaju Toyota hibrid.