{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Toyota najavljuje normalizaciju

S
18.5.2011. u 08:03
0
0
Toyota najavljuje normalizaciju
0
Toyota najavljuje normalizaciju
Toyota Motor Europe objavila je da će se proizvodnja u Evropi u junu mjesecu vratiti na nivo od prije zemljotresa u Japanu, jer su riješeni problemi sa isporukom dijelova od japanskih dobavljača.
“Ovo su sjajne vijesti za naše kupce i članove našeg tima”, rekao je Predsjednik i generalni direktor TME Didier Leroy, dodavši: “Želim da se zahvalim našim dobavljačima koji su vrijedno radili sve da riješe problem sa isporukom, nastao zbog zemljotresa, kao i našim kupcima na strpljenju i razumijevanju.”

“Iako je ova katastrofa bila snažan udar na ekonomiju Japana i poslovanje Toyote, mi smo uložili velike napore da je prevaziđemo”, rekao je Leroy. “U Evropi, ponuda naših proizvoda je odlična i potražnja tržišta je velika – namjeravamo da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo dostigli i povećali prošlogodišnji nivo prodaje”, dodao je. “Vjerujem da je borba za povećanje prodaje, profita i udjela na tržištu najbolji način da pomognemo Japanu da se oporavi od ovog dramatičnog događaja.”

Poslije normalizacije proizvodnje u Evropi i prošlonedjeljne objave Toyota Motor Corporation da će se proizvodnja u Japanu povećati i prije nego što je očekivano, Toyotini kupci mogu da očekuju normalno vrijeme isporuke vozila proizvedenih u Evropi i Japanu.

Fabrike koje od 1. juna uspostavljaju 100% proizvodnje su: Toyota Motor Manufacturing Ujedinjeno kraljevstvo (TMUK, koja proizvodni Avensis, Auris i Auris HSD u Burnastonu, Derbiširu i motore u Disajdu, Flintširu), Toyota Motor Manufacturing Turska (TMMT, koja proizvodi Auris i Verso) i Toyota Motor Industries Poljska (TMIP, koja proizvodi motore). Toyota Motor Manufacturing Francuska (TMMF, koja proizvodi Yaris) je već objavila povratak na normalni nivo proizvodnje od 16. maja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: