{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Top Gear nagrada za Citroën Grand C4 Picasso

6.12.2013. u 13:34
0
0
Top Gear nagrada za Citroën Grand C4 Picasso
0
Top Gear nagrada za Citroën Grand C4 Picasso
Novi Citroën Grand C4 Picasso izabran je za "Najbolji porodični automobil godine" od časopisa BBC Top Gear, jednog od najprestižnijih naslova u engleskim tiskovinama. Žiri su privukle prednosti novog monovolumena iz porodice Picasso, iako verzija Grand sa 7 sjedišta još nije komercijalizirana u Engleskoj.
Top Gear isakao je da novi Citroën Grand C4 Picasso ima brojne prednosti: automobil je jedinstvenog stila, koji se značajno razlikuje od verzije sa 5 sjedišta, novu ravnotežu između unutrašnjeg prostora i vanjskih fluidnih linija, najbolji spoj na tržištu u pogledu modularnosti, prostornosti i lakoće pristupa zahvaljujući efikasnosti nove platforme EMP2, rekordno niske emisije CO2 s verzijom koja ispušta samo 98 g/km i na kraju novi motor, BlueHDi čija tehnologija znatno smanjuje emisiju dušikovih oksida istodobno smanjujući emisije CO2.

Novi Citroën Grand C4 Picasso ima i sigurnost na najvišem nivou jer je osvojio 5 zvjezdica na EuroNCAP testu. Ta ocjena priznanje je uloženom radu, posebno kad je riječ o sigurnosti te kvaliteti platforme EMP2, koja je prvi put korištena s novim C4 Picasso.

Od svog lansiranja, Citroën C4 Picasso zabilježio je više od 50 000 prodanih primjeraka u verzijama s pet i sedam sjedišta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: