auto
0

Citroën C4 Picasso osvojio “Zlatni volan” 2013

Klix.ba
Citroën C4 Picasso osvojio je “Das Goldene Lenkrad (Zlatni volan)” u kategoriji Monovolumeni, nagradu koju godišnje dodijeljuju njemački časopisi “Bild am Sonntag” i “Auto Bild “ u saradnji s partnerskim evropskim izdanjima Grupe “Auto Bild”.

Ova nagrada odnosi se na dvije verzije Citroënovog monovolumena (5 i 7 sjedišta), koji su već zabilježiili gotovo 43 000 narudžbi od lansiranja.

Nakon što je u septembru primio nagradu “Autonis” od časopisa “Auto Motor und Sport”, Citroën C4 Picasso, posebne linije Technospace, iznova je nagrađen u Njemačkoj. Zlatni volan u Berlinu primio je generalni direktor marke Citroën, Frédéric Banzet.

Više od milion čitalaca iz 25 evropskih zemalja odabralo je između 49 kandidata omiljene modele za 2013. godinu u 6 kategorija: Gradska i kompaktna vozila, Porodični automobili, Monovolumeni, SUV, Limuzine, Coupe/Kabrioleti.

Nakon toga, automobilski stručnjaci izabrali su konačne pobjednike u svakoj kategoriji i na taj način je prvo mjesto u kategoriji Monovolumeni osvojio novi Citroën C4 Picasso.

Od svog lansiranja, Citroën C4 Picasso i Grand C4 Picasso već su zabilježili gotovo 43 000 narudžbi.