Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A zašto nije testiran primjerak sa pogonom na sve točkove? Kad vidim SUV, očekujem kompletan paket, inače nema smisla. Ovako je i teško porediti podatke sa konkurencijom koja ima pogon na sve točkove. Po pitanju dizajna, meni je OK, možda za nijansu preagresivan, ali dobar. Čuran je podatak o masi, veliko auto + baterije, a manje od 1.700 Kg, na nečem se štedilo.
Na stranu motor i perfomanse, ali ovo je ubjedljivo najruznije vozilo koje sam vidio na cesti.
Obrtni moment od 221Nm samo na ovoliko auto? Dzaba mu kombiniranih 218 konja ako mi je obrtni moment samo 221Nm. Zna se da je obrtni moment taj koji pokreće auto. I ako je maksimalna brzina 180kmh to u praksi znači da se već iznad 150 auto počne daviti
@RundoCC pogledaj podatak na internetu o ubrzanju ovog auta od 80-120 ili od 60 do 100. Mi imamo u BiH 100 km autoputa pa se necemo razbacivati brzinama iznad 150 koje su svakako nelegalne u 90 % Evrope :)
Ne znam jeli neko vozao ovaj auto. Sa 218 konja niti slučajno prestizati umrječete od straha,prebučan kada ide na benzin imate osječaj da ide 200, troši od 10 do 13 litara,ako pada sniejg pola tih senzora i kamera jednostavno otkaže,zadnje vuče se pale tek preko 60,da ne nabrajam više loš auto doboga.
Pitajte svakog vlasnika Audija Bmw Vw ili Mercedes vlasnika koliko je puta morao u servis radi vanrednih popravki. Koliko puta je neko od navedenoh opozvao auto prije nego li je otkriveno javno da je a) prevario svoje potrosace (prvi poceli sa riktanjem emisija), ima feler na autima, ili isplatio ili bez velike frke otklonio fabricki kvar sa vozila. Toyota mozda nije luksuzni proizvodjac (zato ima Lexusa) ali radije bih ovog rav4 vozio nego neku q3icu golu ko lipu.
@DonKihott očito nisi vozao.
@DonKihott ja za cetiri godine samo jednom na servisu sa BMW otisao zadnji zracni jastuk otisao od soli (jer nema federa) oba uzeo za 320 eura tako da samo naspi i vozi sa potrosnjom od 5,3 L dizel eh to je BMW..
Nazalost kod nas samo dizel i to 2.0 TDI
Vidi im slika, nekad iz ranog proljeća. Gdje vam je dosad bio ovaj članak? Izgubili ga? ☺
I naravno, dobra Toyota!