Dok su čekali ispporuku
33

Teslini Cybertruck pickupi vandalizovani uvredljivom porukom za Elona Muska

D. B.
Neko ko nije impresioniran Teslinim električnim pickupom Cybertruck vandalizovao je cijelu flotu popuno novih automobila.

Riječ je o vozilima koja su čekala na insporuku nedakeko od Miamija, no prije toga će ipak morati na čišćenje, a i policija ima dosta posla.

Na parkingu u Fort Lauderdaleu je bilo parkirano više od 50 primjeraka Cybertrucka i još nekoliko drugih Teslinih modela, a vandal je na najmanje 26 njih napisao "Fu*k Elon" na haubi, dok se na bar jednom isti natpis nalazi na vratima.

Policija provodi istragu, motiv vandala je zasad nepoznat, a korisnici društvenih mreža se šale govoreći da Tesla treba prodati pickupe kao "limitiranu verziju".

Također, nije poznato ni da li je Sentry Mode bio aktivan u pickupima, no svakako su ga snimile kamere na parkingu. Ako je Sentry Mode bio aktivan, onda postoje i snimci vandala ili različitih uglova.

Prednost pickupa je činjenica da je napravljen od nehrđajućeg čelika, tako da se različiti komercijalni proizvodi mogu koristiti za čišćenje uvredljivih natpisa.