Hyundai ix35 niže uspjehe
0

Terenac godine u Kanadi

Sarajevo-x.com
Od svog prvog pojavljivanja prije nešto više od sedam mjeseci, Hyundai ix35 bilježi veliki uspjeh i do sada je ukupno prikupio osam velikih svjetskih priznanja. Posljednje stiže od Udruženja auto novinara iz Kanade prema kojem je ix35 dobio priznanje Terensko vozilo CUV/SUVgodine u kategoriji do 35.000 američkih dolara.
Prema opsežnim testiranjima koja uključuju zahtjevne vožnje od strane najcjenjenijih auto novinara, testove izdržljivosti, kvalitete, sigurnosti i samog izgleda vozila, ix35 osvojio je ukupno najviše bodova. Na ovogodišnjim testiranjima u konkurenicji je bilo preko 180 vozila, uključujući sve segmente.

Uz posljednje veliko priznanje, Hyundai ix35 se ističe i sa maksimalnih pet zvijezdica za sigurnost, a prema pojedinačnim ocjenama radi se o jednom od najsigurnijih vozila u segmentu. Uz sigurnost, tu su i priznanja za zadovoljstvo kupaca AutoPacifica i najbolji izbor na uporednom testu Auto Bilda mnoga druga.

Uz najveća svjetska priznanja, prodajni rezultati i broj narudžbi su pravi pokazatelji dobre prihvaćenosti ovog modela. Na tržištu BiH Hyundai ix35 bilježi također veliki interes. Od prvog pojavljivanja u aprilu, ukupno je prodato i isporučeno 60 primjeraka, a dodatnih 20 je naručeno. Ovako Hyundai ix35 spada među najprodavanije automobile u segmentu. Bogato opremljeni ix35 na BH tržištu u verziji sa benzinskim motorom košta 38.280 KM.