Dubrovnik
0

Svjetska prezentacija Peugeot modela 3008 i 308 CC

Sarajevo-x.com
Povodom svjetske prezentacije Peugeot modela 3008 i 308 CC, koja se u Dubrovniku održava od 6. aprila do 9. maja, Peugeot će ugostiti oko 950 novinara iz 45 zemalja.

Nakon što je model 308 CC predstavljen svjetskoj javnosti na pariškom sajmu automobila u devetom mjesecu 2008. godine, a model 3008 na ženevskom sajmu automobila u trećem mjesecu 2009. godine, novinari će imati priliku premijerno voziti ove modele u Dubrovniku i testirati njihove sposobnosti na cestama Dubrovnika i poluotoka Pelješac.

Kompanija Vermont, generalni distributer i uvoznik Peugeot proizvoda za Bosnu i Hercegovinu, će voditi grupu novinara iz BiH, koji će imati priliku da premijerno testiraju Peugeot modele i da budu dio velikog spektakla kojeg Peugeot organizuje za predstavnike sedme sile širom svijeta.

"Kompanija Vermont, kao generalni distributer i uvoznik Peugeot proizvoda za BiH vodi bosanskohercegovačke novinare 4. i 5. maja u Dubrovnik na premijernu prezentaciju Peugeot modela 3008 i 308 CC, što će biti za novinare koji prate auto industriju jedinstvena prilika da među prvima testiraju ova vozila, ali i da se upoznaju i druže sa kolegama iz drugih zemalja i naravno da uživaju u ljepotama Dubrovnika i Pelješca“, istakao je Deniz Bejtula, direktor prodaje i marketinga kompanije Vermont.

Automobilski park od oko 80 vozila sa više različitih motorizacija, bit će testiran na ruti dugoj oko 300 km.