|

FOTO
/
Svečano proglašeni šampioni u auto, moto i karting sportu

Svečano proglašeni šampioni u auto, moto i karting sportu
0
S
Sarajevo-x.com
30.1.2011. u 14:45
6
komentara
0

dijeljenja
1/12 Trojica najbržih u generalnom poretku brdskih trka: Boris Miljević, Suad Hota i Bakir Hadžić. (Foto: E.Zubović/Sarajevo-x.com)
2/12 Foto: E.Zubović/Sarajevo-x.com
3/12 Foto: E.Zubović/Sarajevo-x.com
4/12 Najbolji u klasi N1 na brdskim trkama: Goran Dojčinović, Engin Beširević i Azer Kurtović. (Foto: E.Zubović/Sarajevo-x.com)
5/12 Najbolji u klasi N3 na brdskim trkama: Krešimir Bodnaruk, Davor Domazet i Samir Kržalić. (Foto: E.Zubović/Sarajevo-x.com)
6/12 Najbolji u klasi H13 na brdskim trkama: Dane Milenović, Hasan Ljubijankić, Emir Musić i Rasim Ljubijankić (Foto: E.Zubović/Sarajevo-x.com)
7/12 Najbolji u klasi H14 na brdskim trkama: Bakir Hadžić, Mladen Šoljić i Šefik Emrić. (Foto: E.Zubović/Sarajevo-x.com)
8/12 Najbolji u klasi H15 na brdskim trkama: Suad Hota, Almir Vrpčić i Ekrem Ikić. (Foto: E.Zubović/Sarajevo-x.com)
9/12 Najbolji klubovi na brdskim trkama u 2010: AK ArcRACING Sarajevo, AMK Pro Sport Sarajevo i AMK Ekstrasport Cazin. (Foto: E.Zubović/Sarajevo-x.com)
10/12 Foto: E.Zubović/Sarajevo-x.com
11/12
12/12 Najbolje takmičarske u kategoriji ocjenske slalomske vožnje u kategoriji žena. (Foto: E.Zubović/Sarajevo-x.com)
U subotu je u VIP salonu Olimpijske dvorane Juan Antonio Samaranch (Zetra) u prisustvu brojnih zvanica i gostiju održana svečana ceremonija dodjele nagrada za Prvenstvo Bosne i Hercegovine u auto, moto i karting sportu u 2010. godini.
U četiri različite discipline koje su činile Prvenstvo Bosne i Hercegovine u 2010. godini, nagrade su dobili po tri prvoplasirana takmičara, njih ukupno 60, razvrstani u različite klase. Pored pomenutih, nagrade su uručene i predstavnicima 12 klubova i 6 ekipa sponzora.

Treba istaći da su dobitnici „Zlatne kacige“ u disciplini brdsko – brzinske trke (A02) Darko Lukajić, član AKK Profesional iz Banja Luke, kao i Muamer Julardžija član AMK Elektro moto mehanik iz Jajca u disciplini ocjenska vožnja spretnosti (A07). Posebno priznanje u disciplini ocjenska vožnja spretnosti – plasman takmičarki osvojila je Nermana Kovač član AMK „ZAK 1946.“ iz Zenice. Za najboljeg organizatora u 2010. godini izabran je Motocross klub „VITEZ“.

Zanimljivo je kako su zvaničnici BIHAMK-a na ovom proglašenju naglasili kako su izuzetno zadovoljni proteklom sezonom u svim auto i moto takmičenjima, i pored činjenice da je konkretno u Šampionatu na brdskim stazama prošle godine samo jedna trka održana na teritoriju Bosne i Hercegovine. Ovakav stav mogao bi najaviti da će se zatvaranje očiju pred problemima, u kojima se sve grane auto i moto sporta u BiH odavno nalaze, i dalje nastaviti, baš kao i marginalizacija ovih sportova.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...