{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Svečano proglašeni šampioni u auto, moto i karting sportu

S
30.1.2011. u 14:45
0
6
Svečano proglašeni šampioni u auto, moto i karting sportu
0
U subotu je u VIP salonu Olimpijske dvorane Juan Antonio Samaranch (Zetra) u prisustvu brojnih zvanica i gostiju održana svečana ceremonija dodjele nagrada za Prvenstvo Bosne i Hercegovine u auto, moto i karting sportu u 2010. godini.
U četiri različite discipline koje su činile Prvenstvo Bosne i Hercegovine u 2010. godini, nagrade su dobili po tri prvoplasirana takmičara, njih ukupno 60, razvrstani u različite klase. Pored pomenutih, nagrade su uručene i predstavnicima 12 klubova i 6 ekipa sponzora.

Treba istaći da su dobitnici „Zlatne kacige“ u disciplini brdsko – brzinske trke (A02) Darko Lukajić, član AKK Profesional iz Banja Luke, kao i Muamer Julardžija član AMK Elektro moto mehanik iz Jajca u disciplini ocjenska vožnja spretnosti (A07). Posebno priznanje u disciplini ocjenska vožnja spretnosti – plasman takmičarki osvojila je Nermana Kovač član AMK „ZAK 1946.“ iz Zenice. Za najboljeg organizatora u 2010. godini izabran je Motocross klub „VITEZ“.

Zanimljivo je kako su zvaničnici BIHAMK-a na ovom proglašenju naglasili kako su izuzetno zadovoljni proteklom sezonom u svim auto i moto takmičenjima, i pored činjenice da je konkretno u Šampionatu na brdskim stazama prošle godine samo jedna trka održana na teritoriju Bosne i Hercegovine. Ovakav stav mogao bi najaviti da će se zatvaranje očiju pred problemima, u kojima se sve grane auto i moto sporta u BiH odavno nalaze, i dalje nastaviti, baš kao i marginalizacija ovih sportova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: