auto
43

Sve spremno za 402 Street race Živinice 2014

Klix.ba
Auto-moto klub "Bad boys” Živinice, u partnerstvu sa timom "402.ba", organizuje drugu ovosezonsku trku ubrzanja na 402 metra koja će se bodovati za Šampionat BiH, Otvoreno prvenstvo BiH i za 402.ba Kup 2014.

Sve posjetioce i takmičare ovogodišnje trke ubrzanja u Živinicama očekuje Street Race 2014 za Šampionat BiH, takmičenje automobila u Styling – Tuning kategoriji, Db takmičenje u glasnoći audio sistema, nagradne igre, auto show, utrke motora, dobra zabava i još puno toga.

Za pobjednike su spremljene vrijedne novčane nagrade i pehari, a tri najbrža takmičara u klasama imati će priliku dobiti gratis vožnju sportskim avionom u trajanju od pola sata.

Promotivni događaj "Street Race 2014" koji će najaviti trku u Živinicama biti će upriličen na Panonskom jezeru u Tuzli 10.08.2014. sa početkom u 12:00 sati. Posjetioci će imati priliku uživati u izložbi sportskih automobila, zabavi na plaži, dodatno se informisati o samoj trci u Živinicama, a najsretniji posjetitelji biti će nagrađeni simboličnim nagradama partnera ovogodišnjeg "Street Race" takmičenja.

Također za vrijeme takmičenja u Živinicama, tačnije u pauzama između auto trka biće organizovano i utrkivanje motocikala.

Program takmičenja u Živinicama:

  • Subota - 16.08. - Šampionat BiH/Otvoreno prvenstvo BiH i 402.ba KUP za amatere
  • Nedjelja - 17.08. - Street race sa klasama na sekunde. Tuning, Styling, DB.

Lokacija takmičenja je Tuzlanski Kanton, Općina Živinice – Aerodromska pista u Ciljugama.

Više informacija o događaju može se pronaći na Facebook stranici.