Show završen Sexy Car Washom
0

Street Race u Gradišci, pehari za bh. vozače

Sarajevo-x.com
Proteklog vikenda u Gradišci održan je prvi ovogodišnji Street race u Bosni i Hercegovini. Trka najavljivana vec par mjeseci dobila je svoj epilog u subotu i nedelju protekolog vikenda. U organizaciji Taxi Bar Gradiška, Street race cluba Sarajevo i Auto kluba Slavonija, cijeli događaj se odvijao na novoizgrađenom dijelu autoputa Banja Luka- Gradiška.

Na samom startu u subotu zabilježeno je 65 automobila. Cijeli show program je krenuo u 10 sati ujutru i s tim je počela jedna od bolje organizovanih trka ovog tipa u BIH.

Gosti trke su bili Csaba Erdos i njegov Stunt Team, kao i njegovo vozilo koje na 402 metra ide nešto ispod 8 sekundi. Također, gosti manifestacije Street Race Taxi Bar Gradiška bili su članovi Autokluba Sputnik iz Hrvatske, koji su osim u revijalnom dijelu nastupali i kao takmičari i već u subotu bili najbrži na stazi uz domaćine Sinišu Bastu i Vladu Moraveka.

Sve to propratili su iz Dejan Stunt Teama, koji su trenutni prvaci ove discipline na Balkanu.

Drugi dan se očekivalo mnogo više vozača što se u nedelju u jutro i potvrdilo. Na samom startu bilo je 20 vozača više nego prvi dan i po tim brojkama očekivao se ludi dan na stazi u Gradišci. Ista mjerna ekipa Street race cluba Sarajevo je bila spremna da i taj dan odradi profesionalno kao i sve utrke i regionu kao i ovu prvu bosanskohercegovačku.

Za vozače iz BIH je ovo bio kao dan iz snova jer je većina pehara je ostala u Bosni i Hercegovini kao i činjenica da je u klasi 16 prvo mjesto osvojila žena i to Radmila Radović.

Također, u klasi 15 je dominirao Sarajlija Haris Tiro sa svojim Unom Turbo i odnio prvo mjesto.Također i klase 14,13,12 i 11 nisu ostale bez bh. predstavnika, jer u svakoj od njih je bio neko na postolju.Treba istaćci da je klasu 11, tj. najbržu klasu ovog vikenda "uzeo" Vlado Moravek. Uz street race održano je i takmičenje u Street styleu i dB-Dragu (mjerenje jačine muzike u automobilima).

Prva ovogodišnja trka je odlično prošla uz nastupe Csabe Erdosa sa Stunt programom i obaranje brzinskog rekorda BIH koji sada iznosi 8.5 sekundi na 402 metra. Također treba istaci da je cijeli show upotpunjen nedeljnim Sexy Car Washom.