auto
7

Stiže SEAT Leon Cupra sa 300 KS

Klix.ba
Obnovljeni SEAT-ov Leon Cupra će, kako se ranije spekulisalo, dobiti dodatnih 10 KS, tako da će njegova snaga iznositi 300 KS. Osim toga ST karavanska verzija će biti dostupna s pogonom na sva četiri točka i mjenjačem s duplim kvačilom.

SEAT-ovi inžinjeri su iz 2,0-litarskog TSI motora izvukli i maksimalnih 380 Nm obrtnog momenta, što je značajno povećanje od 30 Nm u odnosu na prethodnu verziju.

Promjene dizajna eksterijera su suptilne, a iako fotografije unutrašnjosti nisu objavljene, poznato je da automobil posjeduje novi 8-inčni infotainment sistem te tehnologiju za bežično punjenje.

Obnovljeni SEAT Leon Cupra posjeduje i brojne sigurnosne i pomoćne sisteme, među kojima su sistem držanje automobila u voznoj traci, sistem pomoći pri kretanju u gužvi, sistem zaštite pješaka i adaptivni tempomat. Osim toga, kupci dobijaju električnu ručnu kočnicu, sistem ulaska u automobil bez ključa i pokretanje motora pritiskom na dugme.

U standardnu opremu spadaju DCC sistem koji omogućava izbor stila vožnje, progresivni sistem upravljanja, kao i elektronski diferencijal sa samozaključavanjem.

SEAT će početi s dostavama obnovljenog Leona Cupre u februaru 2017. godine, a cijene će biti poznate nešto kasnije. Najskuplji će biti Leon Cupra ST DSG 4Drive.