Uz doplatu
34

Škoda Octavia dobila digitalnu instrument tablu

Klix.ba
Kompanija Škoda je bez "podizanja prašine" u ponudu uvela i potpuno digitalnu instrument tablu za svoj model Octavia.

Za razliku od Volkswagenovog Golfa i SEAT-ovog Leona s kojim dijeli platformu, Škodina Octavia nije dobila potpuno digitalnu instrument tablu dolaskom redizajnirane verzije predstavljene u oktobru 2016. godine, ali je sada češki proizvođač kao opciju svojim kupcima ponudio da analognu instrument tablu zamijene digitalnom, naravno, uz doplatu. Ta opcija je već od ranije prisutna za kompaktni Škodin crossover Karoq, a košta 351 euro. Sajam automobila u Ženevi je veoma blizu, tako da se obnovljena Octavia očekuje s novom naprednom instrument tablom.

Glavni display zauzima cijelu površinu ekrana, a to se odnosi na cijelu mapu zajedno s pokazivačem brzine, indikator preporučenog stepena brzine, preostalu kilometražu do destinacije i drugo. Ako se display smanji, prikazat će se samo dva veća displaya s određenim željenim infomacijama kao što su trenutna brzina kretanja automobila i preostala kilometraža do destinacije.

Obnovljeni flagship model Superb koji se poajvio sredinom 2017. godine nema opciju digitalne instrument table, ali će je vjerovatno dobiti ove ili sljedeće godine.