Iz 1992. godine
29

Šef Stellantisovog dizajna prodaje svoju Lanciju Deltu HF Integrale Evo

D. B.
U svijetu snažnih hatchback modela malo je onih koji imaju legendaran status poput Lancije Delte HF Integrale, a šef dizajna u Stellantisu, Ralph Gilles, odlučio je prodati svoj prelijepi Evolution I iz 1992. godine.

Gilles je kupio Deltu Integrale u maju 2018. godine putem web stranice Bring a Trailer te je sada prodaje na isti način. Kada je postao vlasnik, na satu je bilo oko 96.000 pređenih kilometara, a sada je 101.000 kilometara. Gilles je izdvojio 53.000 dolara, a u trenutku pisanja teksta je najviša ponuda iznosila 71.000 dolara.

Pod Gillesovim vlasništvom je 2,0-litarski četverocilindrični motor servisiran, dobio je novi zupčasti remen, brtve, bregaste osovine Colombo & Bariana, ARP zatezače, Eprom Fast Road ECU čip, Walkers Garage izduvnu granu i katalizator visokog protoka.

Originalni petostepeni mjenjač je zadržan, kao Fergusonov središnji diferencijal s viskoznom spojnicom te Torsen stražnji diferencijal s ograničenim proklizavanjem.

Iako kilometraža nije mala, jasno je da je automobil sjajno održavan.

Karoserija je lakirana u Rosso Monza crvenu boju, a na automobilu su originalne 15-inčne Speedline felge s Kumho Ecsta V720 gumama dimenzija 225/45 iz 2017. godine.

Unutrašnjost je također u dobrom stanju, sjedišta su presvučena tkaninom, a tu je i Pioneer single-din radio. Tu je i pokazivač pritiska turbine.

Aukcija se završava uskoro i bit će zanimljivo vidjeti za koliko novca će automobil biti prodan.