{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SEAT zapošljava 150 novih radnika

30.11.2014. u 11:20
30
14
SEAT zapošljava 150 novih radnika
30
SEAT zapošljava 150 novih radnika
SEAT bilježi značajan rast i zapošljava dodatnih 150 novih radnika na određeno vrijeme kako bi bile zadovoljene potrebe proizvodnje u Martorellu.
Ovi radnici će 7. januara početi sa radom, pored onih 200 radnika koji su se pridružili SEAT-u u mjesecu oktobru.

SEAT je do sada u ovoj godini zaposlio više od 800 novih radnika, od kojih je samo u ovoj sedmici zaposleno 233 radnika, uključujući i 45 učesnika specijalizovanog programa školovanja.

“Radimo veoma dobro. Veliki uspjeh modela proizvedenih u tvornici SEAT-a u Martorellu i predanost poslu svih uposlenika omogućavaju zapošljavanje nove radne snage”, istakao je Josef Schelchshorn zamjenik šefa za ljudske resurse u SEAT-u.

Zamjenik šefa za proizvodnju u SEAT-u Dr. Andreas Tostmann naglasio je da: “tvornica SEAT u Martorellu je najveći proizvođač automobila u Španiji i jedna od najkonkurentnijih, najekonomičnijih i najsavremenijih tvornica u Evropi koja donosi blagostanje i otvara nova radna mjesta”.U prvih deset mjeseci proizvodnja u tvornici u SEAT-a u Martorellu porasla je za 13.4 posto u odnosu na isti period prošle godine. U ovom period proizvedeno je 374,700 jedinica što je za 44.400 vozila više u odnosu na prošlu godinu.

Prodaja SEAT-a takođe kontinuirano raste. Do kraja oktobra ove godine prodano je 326.000 vozila, što je za 10.5 posto više u odnosu na period januar-oktobar 2013.godine. Glavni uzročnik za značajan rast prodaje je model SEAT Leon, čija prodaja je u tekućoj godini povećana za 55 posto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: