|

Sbarro u Ženevu dolazi s tri neobična koncepta

Sbarro u Ženevu dolazi s tri neobična koncepta
1
Klix.ba
4.3.2017. u 11:48
4
komentara
1

dijeljenja
Francuski dizajnerski studio Sbarro će i ovog puta na Sajmu automobila u Ženevi privući pažnju svojim konceptima te će predstaviti tri.


Ranije je Sbarro predstavio dramatične koncepte kao što su F1for3, ES-13 Fleche Rouge i Essenza, no, sada su pod budnim okom glavnog dizajnera Franca Sbarra studenti osmislili nova tri koncepta vrijedna pažnje.

Projekt Mojave predstavlja automobil bez krova s točkovima koji podsjećaju na one koje ima bolid Formule 1. Pokreće ga 4,0-litarski V8 motor, koji razvija 294 KS, a uparen je sa petostepenim manuelnim mjenjačem. Snaga se šalje na stražnje točkove. Ovaj automobil će ostati samo koncept.Drugo vozilo je Arcad, koje nalikuje na Ariel Nomad. Radi se o istinskom off-road vozilu bez vrata i vjetrobranskog stakla. Pokreće ga 4,6-litarski V9 motor koji isporučuje 270 KS.Treći koncept je nazvan Pendo-Tracto s tri točka, koji pokreće motor od 650 cc. Taj motor razvija 75 KS, a snaga s eprenosi na prednji točak. Motor je upran sa šestostepenim manuelnim mjenjačem.

Sva tri koncepta će biti izložena na Sajmu automobila u Ženevi.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...