Šampionat BiH
9

Salih Ljubijankić iz Cazina ukupni pobjednik Brdske autotrke Vlasenica 2017.

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Član Auto-moto kluba Cazin Salih Ljubijankić ukupni je pobjednik današnje Brdske autotrke "Vlasenica 2017", koja je vožena u okviru šampionata BiH i Otvorenog prvenstva Republike Srpske.

Ljubijankić je nakon dvije vožnje na stazi dugačkoj 6.950 metara, vozeći Hondu Civic, zabilježio najbolji rezultat.

Drugo mjesto pripalo je Đaniju Đelmi iz AMK Sunce iz Jablanice, koji je upravljao Renaultom Clio, dok je treće mjesto zauzeo Nihad Seferagić iz AMK Auto-sport iz Cazina, vozeći Volkswagen Polo.

Po klasama, pobjednici današnje trke su Dane Milenović iz AK Spin iz Sarajeva u klasi Historic, u klasi N2 do 1.600 kubika Milan Stojnić iz AK Crankshaft iz Banje Luke, u klasi N3 od 1.601 do 2.000 kubika Harun Hodžić iz sarajevskog AK ARC Racing.

U klasi E1-14 do 1.400 kubika najbolji je bio Dejan Tatić iz AK Crankshaft, klasi E1-15 od 1.401 do 1.600 kubika Jasmin Hrnić iz AK Crankshaft, u klasi E1-16 od 1.601 do 2.000 kubika Salih Ljubijankić iz AMK Cazin, te u klasi E1-17 sa više od 2.000 kubika Sanel Ćehić iz AMK Pro Drive iz Velike Kladuše.

Učestvovalo je 20 vozača iz 13 klubova iz BiH, a najuspješniji u timskoj konkurenciji bio je banjalučki AK Crankshaft.

Trku je otvorio načelnik opštine Miroslav Kraljević, a prisustvovao joj je i ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Neđo Trninić, koji je novinarima izjavio da je zadovoljan što se na ovaj način održava višegodišnja tradicija organizovanja autotrka u Vlasenici.

"Vlada će sigurno podržati sve lokalne zajednice, koje imaju dobre ideje za bilo koje aktivnosti", rekao je Trninić.

Glavi organizator trke bio je Auto-moto društvo Vlasenica, a pokrovitelji opština Vlasenica i Auto-moto savez Republike Srpske.