{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sa proizvodne trake sišao dvomilioniti Nissan Qashqai

3.11.2014. u 18:17
0
4
Sa proizvodne trake sišao dvomilioniti Nissan Qashqai
0
Nissan Qashqai je još jednom postao dio historije automobilske industrije, nakon što je u tvornici Sunderland u Velikoj Britaniji proizvodnja u rekordnom vremenu premašila dva miliona primjeraka.


Ni osam godina nakon što je Nissan revolucionarizirao klasu crossovera, Qashqai je svoje najnovije dostignuće ostvario brže od ijednog modela u historiji britanske automobilske industrije.

Dizajniran i konstruisan u Evropi i za Evropu, novi su Qashqai osmislili Nissanovi stručnjaci u Nissanovom evropskom centru za dizajn (London, Velika Britanija) i Nissanovom evropskom centru za tehnologiju (Cranfield, Velika Brtianija i Barselona, Španija), a velik su doprinos dali i Nissanovi dizajneri i inženjeri iz Atsugija u Japanu.

Inače, Qashqaiju nagrade i sjajna dostignuća nisu strani. U proteklih je sedam godina osvojio brojne nagrade automobilske industrije. Posljednje proizvodno dostignuće zaokružuje izvrsnu godinu za novi Qashqai, koji je od predstavljanja prikupio mnoge nagrade, među njima i onu za Automobil godine magazin What Car?.Paul Willcox, predsjednik Nissana Evropa, poručio je: "Qashqai nastavlja nizati uspjehe kao i prethodnik, najprodavaniji crossover u Evropi. Prodavan širom svijeta i uz ostvarenu proizvodnju od dva miliona primjeraka, Qashqai piše uspješnu globalnu priču evropskog dizajna, inženjeringa i proizvodnje".

Qashqai se uz potpuno električni LEAF proizvodi na Liniji 1 Nissanove tvornice u Sunderlandu, koja od 2010. godine radi 24 sata dnevno u tri smjene kako bi se ispunila potraživanja kupaca. Zahvaljujući tome s proizvodne trake svake minute "siđe" jedan Qashqai.

Qashqai se sad približava Micri kao automobilu koji je proizveden u najviše primjeraka u historiji Nissanove tvornice u Sunderlandu. U 18-godišnjem razdoblju od 1992. do 2010. godine, u Sunderlandu je proizvedeno 2.368.704 primjeraka Micre.

Dvomilioniti Qashqai proizveden je u Magnetic crvenoj boji i opremljen novim paketom opreme N-TEC, a namijenjen je kupcu u Velikoj Britaniji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: