Renault isporučio 100.000. električno vozilo

Klix.ba
10.9.2016. u 13:45
1
19
Renault isporučio 100.000. električno vozilo
1
Renault isporučio 100.000. električno vozilo
Renault je u norveškoj prestolnici Oslu isporučio poseban model ZOE, jubilarno 100.000-to električno vozilo. Kao pionir potpuno električnih vozila, Renault je lider u Evropi sa tržišnim udjelom od respektabilnih 27 posto.
Pet godina od lansiranja prvog električnog vozila, Renault kao pionir elektrifikacije četverotočkaša i lider na evropskom tržištu bilježi novi uspjeh sa isporukom jubilarnog 100.000-og ''električara''. Ponosni vlasnik jubilarnog modela ZOE je 41-godišnji Norvežanin Åsmund Gillebo, kojem je uručena neskromna nagrada od pet godina i 100.000 minuta besplatnog punjenja od strane dva lokalna dobavljača električne energije.

Ne računajući model Twizy, Renault je u prvoj polovini ove godine isporučio 15.000 električnih automobila, odnosno 32 posto više nego u istom periodu 2015. godine. Ovaj uspjeh još jednom potvrđuje Renaultovu lidersku ulogu na Starom kontinentu. Dakle, svako četvrto električno vozilo u Evropi nosi Renaultov znak, dok ih je u matičnoj Francuskoj čak polovina od ukupne brojke "električara".

"Svake godine sve je više zainteresovanih kupaca za električne automobile i Renault, sa svojim stalnim inovacijama i posvećenosti razvoju infrastrukture, ulaže veliki napor u očuvanju tog trenda. Zadovoljstvo kupaca, koje kotira na visokih 98% kada je riječ o modelu ZOE, motiviše nas da nastavimo sa razvojem automobila i prateće infrastrukture", izjavio je Eric Feunteun, direktor divizije Renaultovih električnih vozila.

Renault ima najopsežniji izbor potpuno električnih automobila na tržištu, što mu omogućava da zadovolji različite potrebe kupaca. Gama se sastoji od: kompaktnog gradskog modela ZOE, komercijalnog vozila Kangoo ZE, kompaktnog urbanog dvosjeda Twizy, uključujući i njegovu teretnu verziju Twizy Cargo.

Model ZOE, najprodavaniji električni automobil u Evropi, dominira na tržištu električnih putničkih automobila s više od 23 posto udjela na tržištu. Kangoo ZE, vodeći u segmentu električnih komercijalnih vozila u Evropi već treću godinu zaredom, postavlja standarde za profesionalce pobijedivši na brojnim tenderima. Na kraju, uz 17.000 isporučenih modela, Twizy je uspješni pionir sve popularnije usluge car-sharing u Evropi i Sjevernoj Americi.

Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: