auto
0

Redizajnirana Opel Insignia OPC spremna za Frankfurt

Klix.ba
Opel je već skinuo pokrov sa redizajnirane Insignije OPC koja će se premijerno pojaviti na Sajmu automobila u Frankfurtu, gdje će Opel također predstaviti i model Insignia Country Tourer.

Uprkos najavama da će redizajnirana Insignia OPC dobiti više konjskih snaga od prethodnice i ovaj put 2,8-litarski V6 turbo motor isporučuje 325 KS i 435 Nm obrtnog momenta.

Prenos snage vrši se preko sva četiri točka preko Haldex kvačila, a tu je i ograničena blokada diferencijala. Redizajnirana Insignia dobila je decentno izmijenjen prednji i zadnji kraj. Opelovi inžinjeri napravili su određene dorade na zadnjoj osovini, a reduciran je i ukupan nivo buke i vibracija. Novorazvijeni ESP sistem sada preciznije reaguje u slučaju podupravljanja automobila, što uz nove amortizere osjetno poboljšava ponašanje automobila na cesti.

Preko 6-stepenog ručnog mjenjača Insignia OPC od 0 do 100 km/h stiže za 6, odnosno 6,3 sekunde ako se radi o karavanskoj verziji. Maksimalna brzina automobila iznosi 270 km/h, ali su je u Opelu ipak elektronski limitirali na 250 km/h. U odnosu na prethodnu Insigniu OPC, unutrašnjost je dobila novi upravljač, nova Recaro sjedišta i 8-inčni display na kojem vozač može pratiti sve bitne podatke tokom vožnje.