{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Put od 14.000 kilometara u Chevroletu Aveo

18.7.2012. u 13:02
0
6
Put od 14.000 kilometara u Chevroletu Aveo
0
Jedan vrlo poseban Chevrolet Aveo krenuo je s automobilističke staze u Goodwoodu na 14.000-kilometarsku avanturu bez pratnje i bez dogovorene rute pod nazivom Mongolski reli s ciljem prikupljanja novca za dječje dobrotvorne ustanove.

Aveov prvi tim na Mongolskom reliju krenuo je 1.2-litarskim Aveom na putovanje puno prepreka, planina, pustinja, loših cesta, neutabanih puteva. Tim koji čine iskusan marketinški menadžer Guy White, investicijski bankar Ed Kliphuis i istraživač iz područja razvojne biologije Arnout Schepers, svi oni bez pravog reli iskustva i znanja o automobilima, vozit će Aveo da bi sakupili prijeko potreban novac za SOS Dječja sela.

Upitan o motivaciji, Guy White odgovara: „Život je da bismo ga živjeli i postoji samo nekoliko trenutaka u životu kada se može napraviti nešto slično ovome. Vožnja preko trećine svijeta, upoznavanje izvanrednih novih ljudi, prikupljanje nevjerojatnih uspomena i usput napraviti nešto dobro savršena su kombinacija. Želim biti jedan od onih djedova čiji će unuci s veseljem slušati moje priče.“

Tim koji se prvi put upoznao prije tri godine na ragbijaškom terenu u Ženevi prikuplja donacije za SOS Dječja sela u Mongoliji, a njima će biti doniran i Aveo. Također će nastojati pozitivno djelovati i tokom samog putovanja.

Mongolski reli razlikuje se od ostalih relija po tome što nema fiksne rute. Postoje samo dvije zajedničke kontrolne točke koje svi timovi moraju proći: takozvani Czechout Party u povijesnom dvorcu Klenova u Češkoj Republici gdje će se održati koncert nekoliko bendova i zabave dobrodošlice u Ulan Batoru. Timovi ne mogu znati što ih očekuje između tih točaka i kuda će točno voziti.


Neki će timovi voziti na jug preko Iraka, Irana i Afganistana, drugi će se odučiti za sjevernu rutu i vožnju preko Arktičkog kruga, dok će treća skupina putovati preko središnje Azije. „Da bi zadržali duh prave ekspedicije, organizatori avanturistički ne žele preporučiti nijednu od ruta niti dati informacije o tome što se može očekivati“, rekao je Guy White. „To nije putovanje za relaksaciju, nego prava avantura čiju ozbiljnost možda najbolje dočarava upozorenje s web-stranice The Adventurists.com o tome da su neki sudionici relija izgubili živote ili postali invalidi.“

Od timova se očekuje da prijeđu 14.050 km u 34 dana te slijede okvirni plan putovanja i raspored.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: