Auto
0

Prvi vlasnik Chevrolet Volta u Evropi

Sarajevo-x.com
Volt je preobratio okorjelog obožavatelja oktana s posebnom strašću za superautomobile u zagovornika električnih automobila.
Poduzetnik sa strašću za kafu i automobile postao je prošle sedmice prvi vlasnik Chevrolet Volta u Evropi.

Emanuel Probst kupnjom električnog vozila Chevrolet Volt s mogućnošću produženja dosega ne želi samo smanjiti svoju zavisnost o benzinu, nego i kanalizira svoju sklonost prema preciznom inženjerstvu i vrhunskom dizajnu u jedan zanimljiv oblik lobiranja za električna vozila.

„Ono što čini Volt uzbudljivim za mene činjenica je da je prvi“, rekao je Emanuel Probst, glavni direktor JURA-e, švicarske kompanije koja proizvodi aparate za espreso i kafu. „Radi se o revolucionarnom dizajnu koji nudi stvarne prednosti bez kompromisa za moj stil života. To je danas jednostavno najbolje rješenje na planetu za električnu vožnju bez imalo brige.“

S dosegom preko 500 km uz maksimalnu napunjenost i imajući u vidu mogućnost produženja dosega, Chevrolet Volt je alternativa i hibridima i električnim vozilima samo na baterijski pogon.

U nastojanju da kupi prvi Volt u Evropi, Emanuelu je od strane Chevroleta Švicarska pružena mogućnost probne vožnje Volta te je odmah naručio svoj primjerak. „Imao sam priliku isprobati Volt tokom dužeg testiranja i bio sam vrlo zadovoljan. Volt je trenutno jedini automobil koji za mene ima smisla. Do sada sam koristio između 11 i 15 litara goriva svaki dan putujući na posao i s posla, prelazim oko 25.000 kilometara godišnje, a benzinske stanice posjećujem dva ili tri puta sedmično.“