Indija
0

Proizvedeno 11.111.111 vozila marke Volkswagen Polo

Sarajevo-x.com
Povodom proizvodnje 11.111.111-tog modela Volkswagen Polo visoka delegacija na čelu sa prof. dr. Horstom Köhlerom, predsjednikom Republike Njemačke i dr. Jochemom Heichmannom, članom Nadzornog odbora grupacije Volkswagen AG, posjetila je proizvodni pogon Pune u Indiji gdje je proizveden ovaj model.

Samo dvije sedmice ranije, novi Polo pete generacije je drugu godinu zaredom izabran za "Evropski automobil godine 2010." u konkurenciji čak 55 modela, a u izboru stručnog novinarskog žirija evropskih zemalja. Godinu dana ranije Polo je proglašen pobjednikom u konkurenciji 33 modela.

Volkswagen Polo je odlikovan i nizom drugih nagrada poput "Zlatnog volana", "Zelenog volana" za ekološki najčistije vozilo u klasih malih gradskih automobila, nagradom za dizajn i ostalim priznanjima koji ističu kvalitetu ovog Volkswagen modela.

"U Bosni i Hercegovini Volkswagen Polo je godinama uz Škodu Fabiju jedan od lidera segmenta sa gotovo 400 isporučenih modela samo u 2009. godini. Kvalitet Pola nisu prepoznali samo pojedinačni kupci svih starosnih dobi, već se radi o popularnom i pouzdanom modelu za pravna lica koja nabavljaju manje ili veće flote vozila", ističe Ismir Omeragić, brand manager Volkswagen putničkih vozila za Bosnu i Hercegovinu.

Omeragić dodaje da je razlog za to jednostavno taj što se kroz godine vožnje Volkswagen Polo pokazao najekonomičnijim modelom u svojoj klasi u pogledu troškova održavanja, niske potrošnje goriva i odlične preprodajne cijene bilo da se radi o klasičnoj prodaji kao rabljenog vozila ili u aranžmanu otkupa "staro za novo".